Έχουμε πραγματικά ανάγκη να ελευθερωθούμε από κάτι; Οι Φαρισαίοι δεν καταλάβανε τον λόγο που τους είπε ο Κύριος γι’ αυτό και αντιδράσανε και του απάντησαν ότι δεν γίνανε δούλοι κανενός ποτέ και ότι είναι σπέρμα του Αβραάμ .

Ας πάμε τώρα στον σημερινό άνθρωπο που έχει φαινομενικά μια ελευθερία στην ζωή του να κάνει ότι θέλει,χωρίς αυτό βέβαια να είναι αντίθετο στο νόμο.
‘ Ετσι ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να μπει στο internet, να πάει σινεμά, να βγει έξω να διασκεδάσει , να πάει ταξίδια , να κάνει καριέρα και ότι άλλο μπορεί να βάλει στόχο ή να επιθυμήσει η καρδιά του.

Όλα αυτά όμως μπορούν να γίνουν παγίδα και να σκλαβώσουν τον πνευματικό άνθρωπο μέσα σε πάθη και επιθυμίες που απομακρύνουν το παιδί του Θεού από τον πλάστη του και δημιουργό του, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη όπως θα πει και ο Δαβίδ στον Ψαλμό ιη’2: «Ο Κύριος είναι η πέτρα μου και φρούριο μου και ελευθερωτής μου». 

Αν δεχτούμε τον Λόγο του Θεού Aυτός θα φωτίσει τις καρδιές μας και τη διάνοια μας, ώστε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις στην ζωή μας, γιατί Αυτός είναι η αλήθεια που πρέπει να ακολουθήσουμε για να έχουμε ζωή ΑΙΩΝΙΑ, Ιωάννης δ’ 6 , Ιωάννης γ’16 . 
Θα είναι Αυτός που θα δίνει την δύναμη στην αδυναμία μας δια του Πνεύματος Του να απαρνηθούμε τον εαυτό μας Μάρκος η’34-37 και να καθαρίσουμε τις ψυχές μας δια της υπακοής της αληθείας Πέτρου α’ 22-24, ώστε στον χρόνο που μας μένει σε αυτόν τον κόσμο (που είναι πολύ σύντομος) να δοξάζεται ο Χριστός μέσα στην ζωή μας με τα καλά μας έργα, προσμένοντας την μακαρία ελπίδα. Αυτή η ελπίδα είναι ο Χριστός ο οποίος έδωσε τον εαυτό Του για να μας λυτρώσει από την αμαρτία και να μας καθαρίσει με το αίμα Του σε μια καινούργια ζωή Εβραίους ι’ 19 ,σαν ΕΚΛΕΚΤΟ δικό Του λαό Τίτος β’ 13-14 .

Ας ζητάμε από τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ να μας αποκαλύπτει το αγαθό και ευάρεστο και τέλειο θέλημα του στην ζωή μας και θα δούμε έναν Θεό γεμάτο σπλάχνα που δεν θα μας απορρίψει ποτέ. Αν πηγαίνουμε ενώπιόν Του με ειλικρίνεια και ταπεινό πνεύμα ο Θεός θα έχει πάντα να μας ανταποδώσει ΑΓΑΠΗ γιατί Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ Ιωάννης Α’ δ’ 16. Ενώ μπορεί η καρδιά μας είναι γεμάτη με φόβους και ανασφάλειες, που μας δημιουργούν οι αποτυχίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε σε αυτή την ζωή, ο Λόγος του Θεού είναι αυτός που μπορεί να μας ελευθερώσει, όσο και δύσκολο ή ακατόρθωτο να φαίνεται σε εμάς .Ποιός μπορούσε να ελευθερώσει αυτόν τον άνθρωπο στην χώρα των Γαδαρηνών Μάρκος ε’ 1-15 που δημιουργούσε τόσο σοβαρά προβλήματα στους γύρω του και όλοι τον φοβόντουσαν; 
Κανένας δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να σωθεί αλλά και κανένας δεν μπορούσε να κάνει κάτι.Μόνο ο Κύριος με ένα Λόγο Του ελευθέρωσε την ψυχή και το σώμα του και του έδωσε την ευκαιρία να ζήσει ευσεβώς στο παρόντα αιώνα και να ομολογήσει τα μεγαλεία που έκανε ο Θεός στην ζωή του.

‘Οποιον λοιπόν ελευθερώσει ο Κύριος Ιησούς γίνεται πλέον παιδί του Παντοδύναμου Θεού, απολαμβάνει την χαρά της σωτηρίας και έχει την ειρήνη Του Χριστού στην καρδιά του Φιλιππησίους δ’ 6-7: « Μη μεριμνάτε περί μηδενός, αλλ' εν παντί πράγματι ας γνωρίζωνται τα ζητήματά σας προς τον Θεόν μετ' ευχαριστίας διά της προσευχής και της δεήσεως. Και η ειρήνη του Θεού η υπερέχουσα πάντα νούν θέλει διαφυλάξει τας καρδίας σας και τα διανοήματά σας διά του Ιησού Χριστού».

Να μην έχουμε λοιπόν στο μυαλό, μας έναν Θεό που μας λέει συνέχεια μη ή πρέπει, αλλά να του ζητήσουμε να γίνει Κύριος της ζωής μας. Ας του δώσουμε την καρδιά μας και ας τον αφήσουμε να μας ελευθερώσει από τα δεσμά της αμαρτίας και να μας χαρίζει αιώνια ζωή. 

Γιάννης Παπατριανταφύλλου

ΚΗΡΥΓΜΑTA ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ


 Ωρες Λειτουργίας
Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή: Απόγευμα 20:00 – 21:00
Κυριακή: Πρωί 10:15 – 13:00 Απόγευμα 20:00 – 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Κυριακή
10:15 – 13:00
Απόγευμα 20:00 – 21:00
Δευτέρα
20:00 – 21:00.
Τετάρτη
20:00 – 21:00
Παρασκευή
20:00 – 21:00

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λ. Δημοκρατίας 38
Αγ. Μαρίνα – Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210-9757035
Email: webmaster[at]jesusgospel.gr